Ihmettelen suuresti, ettei kovin montaa henkirikosta ole tehty juurikin kassajonossa. Meinaan jotkut saatanan hitaat imbesillit ovat niin raivostuttavia, että tekisi mieli työntää ne helvettiin siitä edestä ja alkaa paiskoa tavaroita.

Siis miten jollekin aikuiselle ihmiselle maksutapahtuma tulee täytenä yllätyksenä?! Ensin kassa latoo tämän dorkan ostoksia muutaman satasen edestä, tyypin seisoessa tumput suorina typeränä hymyillen ja liikkumatta paikoillaan. Kun se vihoviimeinenkin ostos on saatu lyötyä koneeseen ja tulisi maksun aika, aivokääpiö hämmentyy: "Ai jaa? Juu, odotas hetki... Mihin minä sen lompakon nyt... öö tota joo... mikäs kortti se nyt olikaan? Mikähän tämän koodi mahtaa olla? Kokeillaas tuota... Eipä ollutkaan, vaihdetaan toiseen, hehheh. Ei ollut tämäkään. Jospa minä sittenkin käteisellä..." Ja sitten se vitun riemuidiootti alkaa laskea jumalauta kolikoita tiskiin.

Seuraavaksi alkaa kuitin taivastelu ja räknääminen, edelleen siinä maksupäätteen edessä tonottaen. Tässä vaiheessa minä aina viimeistään kiilaan vaikka väkisin nämä pois tieltä. Eikä tässäkään vielä toki kaikki, viimeinen vaihe on pakkaaminen. Tavarat asetellaan äärimmäisellä tarkkuudella ja yksi kerrallaan hitaasti ja harkiten omaan kangaskassiin. Tai siis kasseihin. Tämän jälkeen tarkastetaan kuitti vielä kerran ja auta armias jos siitä löydetään virhe!

Löysin tosin ehkä tätä jumivaa kantturaakin typerämmän tyypin, nimittäin sen, joka odottaa kunnes kassahihna on täysin tyhjä, ennenkun laittaa sille yhtään mitään! Ensimmäistä kertaa ikinä jouduin luopumaan jonotuspaikastani, koska raivostutti niin kovasti etten voinut luottaa itsehillintääni.

Tämä persnöyhtä siis odotti hihnan olevan aivan tyhjä ja sitten vasta alkoi asetella, siis todellakin asetella, omia ostoksiaan hitaasti yksi kerrallaan, kaikki paketit oikein päin ja viivakoodit samaan suuntaan. Kassa sai siis yhden tuotteen vedettyä niin sitten tämä paska-aivo vasta laittoi seuraavan tulemaan. Ja sillä oli niitä täysi kärryllinen!! 

Yhteen ämmään kerran paloi pinna totaalisesti jonossa, se typerä akka tökki jatkuvasti minua kärryjen kanssa, joten lopulta käännyin ympäri ja huusin, että meinaatko ihan tosissasi tunkea ne kärryt perseeseeni?! Toinen oli aivan pokkana härskisti kyynerpäätaktiikalla etuileva vanhempi muka-hieno rouva, turha kuvitellakaan että minun maailmassani joku vanha luuska on ansainnut yhtään kunnioitusta vain olemalla vanha! Ehei, kyllä se ansaitaan muilla meriiteillä kuin vain sillä, että on tuhlannut hyvää hengitysilmaa yli 80 vuotta.  En päästänytkään vihaisena mutisevaa minkkiturkkimummoa menemään edelleni ja kaiken muun lisäksi suustani vain lipsahti "Voi vitun lehmä." Ämmä alkoi heilutella jumalauta kirjolohta siihen malliin, että päätin lopulta luovuttaa, ennen kun fisu olisi läimähtänyt päin näköä. Tosin sitä kammottavaa raatokasaa, mihin hän oli pukeutunut, kommentoin ennen poistumistani. 

Että jouluruuhkia odotellessa.