Käsi ylös kuka tietää sen tunteen, kun töistä lähtiessä alkaa jo vituttaa valmiiksi seuraava päivä? Tai perjantaina iltapäivällä vituttaa jo tuleva maanantai?

Yksi ainoa mulkero pystyy helposti pilaamaan kaiken viihtyvyyden ja tappamaan kaiken motivaation. Meillä se kyseinen mulkero on kyseisen lafkan toimitusjohtaja. Hänelle me olemme vain inhottavia kulueriä joita voi kohdella mielivaltaisesti ja huutaa kurkku suorana pienemmästäkin asiasta. Jokainen palkkakuitti on syytä syynätä huolella läpi, koska ihan "vahingossa" sieltä voi puuttua jotain.

Kaikki asiat esitetään huutamalla ja uhkailemalla. Tyypillä ei ole edes alkeellisempiakaan käytöstapoja. Alaiset saavat viikottain kuulla kunnon volyymillä karjutut vittusaatanaperkeleenhelvetit ja "Tai muuten..."-uhkaukset. Tällä viikolla meitä uhkailtiin toimenpiteillä, jos emme vapaaehtoisesti luovu jostain reilusti alle prosentin palkankorotuksesta. Mutta ilmaiset kikytunnit kelpaavat. Vielä kun saisi ihmiset tekemään ilmaiseksi koko ajan, niin sitten olisi varmaan hyvä. Tälläinen kyykyttävä Herra Mulqvisti on muutenkin minulle täysin sietämätön jo ajatuksena, sillä auktoriteettikammoisena minusta auktoriteetti = kusipää.

Kaikkea kytätään ja nyt on oikein ylivalvoja, mikä vittu se ikinä lieneekään, nimitetty vahtimaan ettei minuuttiakaan työaikaa kulu hukkaan. Myös keskustelu työaikana muista kuin työasioista on kielletty. Jos hallia tai työpistettä haluaa siivota, se tehdään sitten omalla ajalla vasta työajan jälkeen, koska sekään ei ole tuottavaa työtä. Viimeksi mulkero tuohtui suuresti, kun oli nähnyt jonkun pitävän käsiä taskuissa! Seuraavaksi työvaatteista varmaan ommellaan taskut kiinni.

Ahneus, vittumaisuus ja typeryys on loputonta. 

En tiedä montako päivää kestän enää tuota paskaa räjähtämättä täysin, mutta pidätän itselläni oikeuden kyseenalaistaa, korottaa ääntäni, vaatia perusteluja ja kiljua vastaan mikäli aihetta ilmenee. Ja sitä taatusti tulee.